FORGOT YOUR DETAILS?

8 de maig, Dia Mundial del Càncer d’Ovari

by / dimarts, 08 maig 2018 / Published in ACTIVITATS

Avui, dimarts 8 de maig, es celebra el Dia Mundial del Càncer d’Ovari. El càncer epitelial d’ovari, que representa més del 85% dels casos, és la segona neoplàsia ginecològica més freqüent després del càncer de cos d’úter, però segueix essent encara la principal causa de mort.

La supervivència a cinc anys del càncer d’ovari ha augmentat un 11% en els darrers quinze anys.

El càncer d’ovari és el vuitè tipus de càncer més freqüent en dones, amb uns 445 casos nous a l’any a Catalunya. El 75% d’aquest tipus de càncer es diagnostica generalment en estadis avançats perquè, en estadis inicials, no acostuma a provocar símptomes i en estadis avançats sovint es confonen amb els d’altres patologies benignes de l’abdomen.

Això, juntament amb el fet que encara no hi ha un Programa de Cribatge avançat, provoca que el 75% d’aquest tipus de càncer es detectin en fases avançades de la malaltia.

L’augment de la supervivència de les pacients afectades de càncer d’ovari es pot atribuir a diversos factors. La millora en el tractament hi ha contribuït de forma important però també, i en gran mesura, l’inici de la centralització de la manera de tractar i valorar la pacient en equips multidisciplinars especialitzats en les que els diferents especialistes implicats valoren la millor estratègia terapèutica per cada cas valorant, conjuntament, amb la pacient.

Podeu trobar més informació al web de l’ICO (Institut Català d’Oncologia):

http://ico.gencat.cat

Deixa un comentari

TOP