FORGOT YOUR DETAILS?

19 d’octubre: Dia mundial contra el càncer de mama

by / Dijous, 15 octubre 2015 / Published in NOTICIES

Cada 19 d’octubre es celebra el dia mundial contra el càncer de mama amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar a la població sobre aquesta malaltia que mata a milers de dones al món.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), assenyala que el càncer de mama és el més freqüent entre les dones. Encara que la majoria de morts per aquesta malaltia es donen en països amb baixos ingressos, dones de països desenvolupats i en vies de desenvolupament pateixen aquesta malaltia. Això es deu a l’escassa informació i als impediments per a accedir als serveis de salut.

Els principals factors de risc de contraure càncer de mama inclouen una edat avançada, la primera menstruació a una edat primerenca, edat avançada en el moment del primer part, antecedents familiars de càncer de mama, el fet de consumir hormones com estrogen i progesterona.

Aquest dia en especial, la OMS promou la detecció precoç amb la finalitat de millorar el pronòstic i la supervivència dels casos de càncer de mama. Segons la OMS, cada 30 segons en algun lloc del món es diagnostica un càncer de mama.

 

Algunes recomanacions són:

Càncer de mama

L’autoexploració permet detectar qualsevol cosa estranya a les mames, per mínima que sembli (inflamacions, pell de taronja, secrecions, etc.), s’ha de tenir en consideració i en compte per a acudir a una revisió immediatament.

Es recomana autoexplorar-se en un lloc tranquil, sense presses, a soles i en un lloc amb una temperatura agradable.

Si tens més de 40 anys, no ho oblidis, autoexplora’t i fes les teves revisions.

Deixa un comentari

TOP